Voetreflexologie

De voet weerspiegelt het gehele menselijke lichaam. Elk orgaan en elk lichaamsdeel zijn door energiestromen met een bepaald reflexgebied in de voet verbonden. Met massage van en druk op reflexpunten in de voet worden blokkades opgeheven. Hierdoor komen de bijbehorende organen weer in evenwicht en worden blokkades opgeheven. Het is het lichaam zelf dat aan het werk gaat om dit te bereiken.

Westerse voetreflexmassage

De westerse voetreflexologie stimuleert de reflexzones en reflexpunten van de voet, die in verbinding staan met de diverse organen, zenuwen, klieren en gewrichten. Hierdoor kan het betreffende zieke orgaan zich herstellen of een zwak orgaan zich versterken.

Chinese reflexmassage (Chinflex)

De Chinezen combineren de reflexzones van de voeten met de meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Meridiaanbanen zijn energiebanen die door het hele lichaamlopen en het lichaam en alle organen voorzien van energie. Bij de chinese reflexmassage worden het onderbeen en de knieƫn ook altijd gemasseerd. Hierdoor komt een goede doorstroming op gang en is het effect van de voetreflexbehandeling vele malen sterker. Tevens kent het totaal andere massagegrepen dan de westerse reflexmassage en enkele specifieke acupunctuurpunten zoals het punt voor slapeloosheid en het diabetes-punt. Wilt u zelf de heilzame werking van een voetreflexmassage ondervinden? Maak dan gerust een afspraak. Maak een afspraak